Ei vieläkään ole Unni aloittanut juoksua. Yleensä se aloittaa on aloittanut heti hallikauden alussa ja nyt on kohta syyskausi mennyt... Kisoihin ei olla ilmoittauduttu juoksua odotellessa, joten Unnin kisailut tältä vuodelta jäi kovin vähiin. (Ki)saamattomuuden takia treenaaminenkaan ei ole ollut kovin ahkeraa, vai toisin päin?

Treeneissä menee kyllä hyvin, treenaamattomuuteen ja kisaamattomuuteen nähden. Ollenkin siksi uskaltanut vähän panostaa tekniikan hiomiseen ja näkyvällä palkalla treenattu tiukkoja käännöksiä edes vähän. Enemmänkin voi toki tehdä

Toissaviikolla Katilla oli treeneissä kiva rata, jossa sai alussa treenattua kaukaa vastaanottamista (menin kolmosesteelle asti ohjaamaan ja olin positiivisesti yllättynyt kuinka vauhdilla Unni tuli!), vaihkeahkoa keppikulmaa (pakkovalssilla vitosen taa, josta koira sylkkärillä kepeille ja vielä itse keppien vasemmalle puolelle valmiiksi ohjaamaan putkeen). Loppusuoralla vielä kokeiltiin miten koira muistaa takaaleikkaukset ja hyvinhän sekin meni. Hiomista vaativia kohtia oli: 8-putkesta kääntyminen valui pitkäksi ja siten linja ysille huono -> parempaa käskytystä siis; 10-putkesta vauhtia taas saisi olla paremmin ulostullessa, kun ohjaaja jää putken taakse (positiivista, se oikeasti haki pimeän aloituksen!!!) eli putkesta kääntymisen harjoittelua tähänkin lisää; puomin alastulos superhuono, kun jäi himmaamaan puoleen väliin minun ottaessa sivusuunnassa etäisyyttä seuraavan esteen luo -> vahvistetaan lisää oikeaa paikkaa.

Tällä viikolla tehtiin lyhyempää rataa, jossa oli kunnon pyöritystä. Plussaa: hyvät kääntymiset  6- ja 10- ja 8-hypyllä (jaakotuksen se todellakin osaa!), A:n alastulossa ei epävarmuutta. Sitten ne negatiiviset; A:n ylösmeno nousee liian korkeaksi -> ohjaajan tahtirikko, joka ei taas saa olla liian voimakaskaan, hankalaa; vauhti meinaa hiipua, kun ohjaaja hiipuu -> tarkemmin mietittävä missä liikkuu ja milloin liikkuu... Tosin vauhdin hiipumista voisin pistää vähän sen piikkiin, että tehtiin suht raskas treeni reilua tuntia ennen, kun käytiin läpi minun ryhmäläisten harjoitus ja siinä tuli liikuttua kunnolla!

Onskariponskari on treenannut myös hieman, vaikkakin olen vainoharhainen enkä tykkää juoksuttaa sitä OKK:n hallissa. Se pohja on kova ja liukas, joten en halua särkeä pentua ja kuitenkin haluan opettaa sen tekemään alusta asti hommat täysillä. Otettiin muistutukseksi siivekkeen kiertoa ja sylkkäriä ilman siivekettä sekä pari putkeen lähetystä. Lopuksi tehtiin Unnin harjoituksesta A:n alla olevaan putkeen numerottomasta päästä, hyppy ja toinen putki. Vähänhän se meinaa kiertää siivekettä, kun ohjaaaja juoksee, koska esteiden hakeminen on vielä ihan alkutekijöissä eikä tätä itseasiassa ole aiemmin pahemmin tehtykään.

Oodin treenaaminen on pääasiassa painottunut näihin asioihin, vaikka kesällä aloitettiin jo pujottelunkin treenaaminen, OKK:n kuja on vaan jätetty Haukkikselle eikä hallilla ole nyt sitten sopivia esteitä pujottelutreeniin. Käytössä olevat vinokepit on niin kevyt, ettei Oodia voi niihin laittaa, kun lähtevät matkaan, jos hihna vähänkin niihin kiertyy. Torstaina Onskariponskari pääsee leikkimään Nalan pujottelulla, jonka saa kujaksi, joten saadaan vähän muistuteltua mitä se pujottelun opettelu oikein olikaan.